Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Τα πιο ωραία τραγούδια τα έχω ακούσει στις πιο απίθανες στιγμές, στα πιο απίθανα μέρη λες και ένα μαγικό φως έρχεται να με ανακουφίσει ψυχικά με μία μελωδία και να με κάνει να ονειρευτώ. Έβρεχε, πριν κάποια χρόνια, με τα ακουστικά μου στο λεωφορείο, οι κλειστές ομπρέλες να στάζουν νερά, άνθρωποι με μαλλιά γεμάτα υγρασία, ήθελες να φτάσεις επιτέλους στον προορισμό σου, που αργούσε ακόμη. Και ξαφνικά, βάζει αυτό το τραγούδι της Άλκηστις:

Η αγάπη πού πάει

πώς σκορπίζει, πώς σπάει

πώς τελειώνουν δυο άνθρωποι μόνοι;

patalouda-kosmhma-daxtulidi

Σαν ψυχική ανάταση, έκλεισα τα μάτια και δεν ήθελα να τελειώσει. Ήθελα να το παίζει το ραδιόφωνο ξανά και ξανά. Έτσι, κάνω με τα πράγματα που αγαπώ. Ακόμα και αν τα αφήνω στην άκρη, κάποια στιγμή, επανέρχομαι σε αυτά και νιώθω το ίδιο μοναδικό συναίσθημα. Χρόνια μετά, όσες φορές να ακούσω αυτό το τραγούδι πάντα ανατριχιάζω και πάντα θα αναρωτιέμαι που πάει η αγάπη. Όντως σκορπίζει και σπάει; Η καρδιά μπορεί συνεχώς να εξαπατά τον νου;

Το συναίσθημα είναι σαν το καλό σου φόρεμα: το φοράς ξανά και ξανά και μετά για λίγο καιρό το βάζεις στο περιθώριο. Όμως, όταν το ξαναβγάζεις από την ντουλάπα υπεροπτικά σου δείχνει την ομορφιά του.

Είναι σαν το αγαπημένο σου μενταγιόν, πάντα θα έχει συναισθηματική αξία, πάντα θα γεμίζει την καρδιά σου .

kosmhmata-margarita-kolie-daxtulidi-

 Είναι σαν τα αγαπημένα σου παπούτσια, που επειδή τα φόρεσες πολύ, τα βάζεις στο κουτί τους και βρίσκονται κάπου κρυμμένα στην ντουλάπα. Μα κάθε φορά, που τυχαίνει να τα θυμάσαι, νιώθεις την ίδια λαχτάρα να τα φορέσεις ξανά και ξανά, ακόμα και αν έχουν φύγει από τη μόδα.

Η αγάπη δεν πάει πουθενά….

Είναι πάνω στο χέρι σου στο δαχτυλίδι που φοράς…

Είναι στις νύχτες που δεν κοιμάσαι… στις νύχτες που τον σκέφτεσαι…

kosmhma-petalouda-daxtylidi-kokkino

 Είναι φυλαχτό, κρυμμένο στην καρδιά σου….

Είναι το βραχιόλι… που τον θυμίζει…

Είναι η καρφίτσα που σου χάρισε…

Τίποτα δεν σπάει….

Η αγάπη είναι εδώ!



 

10748955_769544659759977_1138693783_nΓλαύκη – Σάσα Πακάλη

Στη ζωή τίποτα δε συμβαίνει τυχαία, όσο τυχαίο και αν φαίνεται κάτι. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει καλά τη λατρεία που έχω στο κόσμημα, μία λατρεία που δεν προέρχεται από την τάση που έχουν οι γυναίκες να αγοράζουν ακριβά κοσμήματα αλλά από το γεγονός πως το κόσμημα το αντιμετωπίζω ως ένα έργο τέχνης. Όπως ένα τραγούδι ή ένας πίνακας ζωγραφικής μπορεί να με γεμίζει πληθώρα συναισθημάτων, συγκίνηση αντίστοιχη ανακαλύπτω μόνο στα κοσμήματα. Καθόλου τυχαίο. Μικρή έζησα τα καλοκαίρια μου μέσα σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας, καθώς ο μπαμπάς της καλύτερής μου φίλης ήταν δημιουργός κοσμημάτων.

Ξέρω πολύ καλά τη μυρωδιά των υλικών, την φωτιά που καιεί, τον πάγκο και τα εργαλεία. Ξέρω πως είναι να φιλοτεχνείς ένα κόσμημα με αγάπη στο ωραίο, ξέρω πως κάθε κόσμημα είναι και μία μικρή ιστορία, έχει κάτι να σου πει, κυρίως όμως έχει πολλά να σου δώσει. Στιγμές, που θα αναδυθούν φορώντας το και φέρνοντας το αργότερα στη μνήμη.

Για αυτό είμαι εδώ και ξεκινώ αυτή τη συνεργασία. Για να λέμε ιστορίες, που μόνο τα κοσμήματα μπορούν να δημιουργήσουν.



 

[separator color=”#6d6d6d” margin_top=”40″ margin_bottom=”40″ style=”double” ]

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

[products_slider title=” ” per_page=”8″ hide_free=”no” show_hidden=”no” animation_delay=”0″ layout=”default” product_type=”featured” orderby=”title” order=”desc” autoplay=”true” animate=”” ]